Przeglądając nasz główny panel “Szczegóły Miejsca” można znaleźć dział “Funkcjonalności”, ale jakie? W tym artykule postaramy się szczegółowo odpowiedzieć Ci na to pytanie.

Autologin

Domyślnie: Aktywny

Ta opcja pozwala systemowi zapamiętać dane użytkownika. Oznacza to, że wystarczy aby zalogowali się tylko raz w danym miejscu i przy każdej następnej wizycie (lub po zakończeniu sesji) zostaną automatycznie przekierowani bezpośrednio na Twoją stronę powitalną. Głównym celem tej praktyki jest uczynienie doświadczenia przyjaźniejszym dla powracających klientów. Należy mieć jednak na uwadze, że strony przedlogowania, logowania i zgód będą wyświetlane rzadziej, jeżeli pozostawimy tę opcję włączoną.

Możesz w dowolnym momencie sprawdzić jak często użytkownicy korzystają z danej metody autoryzacji wybierając w panelu bocznym dział “Statystyki Użytkowników”.

Nie ma żadnych ograniczeń czasowych przypisanych do danego rozwiązania. System zapamięta użytkownika nawet jeżeli nie logował się do sieci od dłuższego czasu.

Jeżeli użytkownik korzysta z logowania poprzez email opcja nie będzie działać dopóki nie aktywuje swojego konta poprzez link wysłany na jego adres email.

Review System

Domyślnie: Aktywny

Wyłączenie tej opcji spowoduje zaprzestanie wysyłki wiadomości z prośbą o wystawienie recencji. Ukryje to także panel “System Recenzji” z menu bocznego.

Jeżeli interesuje Cię zbieranie recenzji z pominięciem zewnętrznych systemów do ich zbierania, przejdź do “Systemu recenzji” a następnie “Ustawień” gdzie możesz usunąć wszystkie przekierowania (linki) do zewnętrznych systemów – o ile ustawiłeś je wcześniej.

Force Gmail login

Domyślnie: Nieaktywny

Po uruchomieniu tej opcji, użytkownik który wprowadzi adres email na domenie @gmail.com zostanie automatycznie przekierowany na stronę logowania do panelu Google, zamiast konieczności aktywowania swojego konta. Może to pozytywnie wpłynąć na ilośc aktywnych adresów email.

Opcja ta będzie działać tylko wtedy, jeżeli posiadasz widżet logowania przez Google na swojej stronie logowania.

Editable Radius secret

Domyślnie: Nieaktywny

Ta opcja wpłynie na Twoje urządzenia.

Włączenie tej opcji da Ci możliwość modyfikowania sekretu Radiusa podłączonego do Twojej sieci. Przydaje się to w zaawansowanych instalacjach oraz tych rozłożonych po wielu lokalizacjach.

Zmiana sekretu Radiusa może wymagać rekonfiguracji Twoich punktów dostępu!

Access point warnings

Domyślnie: Aktywny

Ta opcja odpowiada za wysyłanie powiadomień mailowych właścicielom i managerom zawsze gdy punkt dostępu nie będzie autoryzował użytkowników przez ponad 72 godziny. Alerty będą wysyłane tylko gdy system zarejestrował już wcześniej pierwsze logowania.

Jeżeli wyłączysz tę opcję, możesz nie zostać poinformowany jeżeli Twoja sieć nie funkcjonuje poprawnie!

Tags

Comments are closed