Przejdź do głównej zawartości

Zweryfikowane a niezweryfikowane dane użytkownika

W sekcji Dane Użytkowników znajdują się dwie podgrupy użytkowników - Zweryfikowani i Niezweryfikowani.

Jaka jest między nimi różnica?

Zweryfikowani Użytkownicy

W tej zakładce znajdą się wszyscy użytkownicy, którzy kliknęli link aktywacyjny w emailu weryfikacyjnym, a także ci, którzy zalogowali się za pomocą LinkedIn, X lub Facebooka – adresy email powiązane z kontami w mediach społecznościowych są już zweryfikowane.

Wyświetleni zostaną tu również użytkownicy, którzy zalogowali się za pomocą numeru telefonu i podali kod weryfikacyjny otrzymany w wiadomości SMS podczas logowania.

Oto przykładowy wygląd emaila weryfikacyjnego:

image_326180.png

Niezweryfikowane dane użytkownika

Ta baza danych zawiera wszystkich użytkowników, którzy nie kliknęli jeszcze linku w emailu weryfikacyjnym. Dane zostaną automatycznie przeniesione do zakładki Zweryfikowani Użytkownicy po kliknięciu linku weryfikacyjnego przez użytkownika.

W tej zakładce znajdą się również użytkownicy, którzy zalogowali się numerem telefonu, jeśli Marketing SMS nie jest aktywowany, ponieważ przy takiej konfiguracji system nie będzie w stanie wysyłać SMS-ów weryfikacyjnych.

Dane mogą również zostać przeniesione do zweryfikowanych, jeśli użytkownik połączy się ponownie z siecią używając innej metody logowania.